RENS AV ANSIKTET


PRAKTISK HUDPLEIERÅD

Det er ingen tvil om at hudpleieprodukter kan ha positiv og repararende effekt på en rekke hudtilstander. De fleste hudleger og hudpleiere vil være enige om at en optimal hudpleie er en av forutsetningene for å holde huden frisk og symptomfri. Vær likevel klar over at optimal pleie ikke er det samme som overdrevent bruk av produkter.

 

R E N S   A V   A N S I K T E T

Tørr og sensitive hud er i ferd med å bli et allment problem. Dette skyldes rett og slett at vi renser og vasker oss for mye. Det er delte meninger blandt annet fagpersoner i helse- og hudpleiebransjen om hvor ofte huden skal renses. Spør  du for eksempe en hudpleier, vil ni av ti svare at du må rense huden både morgen og kveld.

Etter jeg har vært utplassert i hudpleiesalonger og etter jeg har snakket med venner og bekjente, kan de fleste fortelle meg at de renser og vasker huden sin hver morgen og kveld. Altså 2 ganger om dagen med full rens, fordi de har blitt fortalt av hudpleiere eller apotekpersonale at de må rense både morgen og kveld. 

Her skal dere høre noe som faktisk er sant. Jeg har gått på disse rådene i mange år, helt til nå, fordi jeg ble fortalt at jeg skulle rense huden 2 ganger om dagen. Når en lege eller en hudpleier sier det, så selvfølgelig tar man rådene fordi de skal jo vite best. Mange hudpleiere vet virkelig hva de driver med og de er utrolig flinke. Så jeg tar absolutt ikke alle under en kam. Men de fleste forteller kunden at man skal kjøre på med 2 fulle rens, morgen og kveld.

(Selv om en hudpleiesalong skal tenke mersalg og kaster på kundene det ene produktet etter det andre, så MÅ man for all del tenke på kundenes hud også)

Etter min erfaring så har huden min blitt mye, mye, mye bedre etter jeg har latt huden min få puste bittelitt fra alle produktene. Nå går jeg på en hudpleieserie jeg er veldig fornøyd med. Den er mild og fin og har stor effekt på huden min. Tidligere har jeg brukt masse sterke saker. Produkter med fruktsyrer i osv. som skal tørke ut huden og gjøre slik at kvisene forsvinner. Jeg har aldri vært så ille som da. Ja produkter funker forskjellig på alle, men på meg var det ikke noe sjakktrekk.

Jeg bruker en god rens på kvelden, for å vaske bort all sminke og bakterier som huden blir utsatt for i løpet av dagen. Etter det påfører jeg en mild, god og beroligende nattkrem som vil trekke i dybden og godgjøre seg imens jeg tar skjønnhetsøvnen min.

(Er på natta huden repareres, mens du sover)

På morgene vasker jeg ansiktet lett med lunket vann, tørker ansiktet lett og tilfører en skikkelig god dagkrem, som gir masse fukt. Jeg føler huden har fått hvilt seg hele natten og man er klar for ny dag og nye muligheter, med en hud som er glad og puster. Den følelsen!

Man må jo selvfølgelig se ann huden sin selv, hvordan den føles, og ta råd deretter.

 

OND SIRKEL

Mange av dem som sliter med fet og ubalansert hud føler behov for å avfette huden når de renser om morgenen. Det får dem til å føle seg rene og tørre, men samtidig fuktfattige. Når huden blir strippet for fuktighet vil talgkjertlene i løpet av dagen sette fettproduksjonen i gang for å kompensere for den manglende fuktigheten på hudens overflate og den onde sirkelen er i gang...

 

RÅD

Rens alltid huden din før du legger deg om kvelden. Om dagen er vi omgitt av støv og forurensinger som inneholder organsike partikler som diesel, eksos og annen luftforurensninger. I løpet av dagen setter disse partiklene seg på huden. Å bare bruke vann vil ikke være tilstrekkelig, da dette bare fjerner de vannoppløselige substansene. Bruk alltid et renseprodukt som egner seg til din hudtilstand. 

 

--------

I dette innlegget har jeg tatt noen tips fra Monika Andersen, som jeg hadde som lærer når jeg gikk på hudakademiet. Veldig flink dame!

 

 

Håper jeg kunne hjelpe deg! Er det noe du lurer på, så er det bare å spørre meg :) Vi snakkes plutselig igjen. 


Ingen kommentarer


Legg igjen en kommentar


From Norway. Mary Kay - "Her drømmer man stort, og drømmer kan bli til virkelighet." FIND ME ON FACEBOOK: Marianne Brevik - Frittstående Hudpleiekonsulent - Mary Kay

Kategorier


hits