MARY KAY ASH


MARY KAY ASH Mary Kay Inc's grunnlegger var en unik kvinne ? en entrepenør og filantrop(altså hun handlet til beste for andre, uten å tenke på økonomisk vinning. Hun var både en som ga av sine finansielle midler, og en som ga av sin tid og kompetanse... gjerne til veldedige saker eller organisasjoner.)  Hun startet virksomheten sin i et lite lokal i Dallas, Texas i USA, med fem produkter og en stor drøm. I løpet av årene sine i direktesalgsbransjen opplevde Mary Kay Ash selv hvor vanskelig det var for en kvinne å gjøre karriere i en mannsdominert bransje.

På tross av gode resultater og store ambisjoner ble hun stadig forbikjørt av mindre kvalifiserte, mannlige kollegaer. Hun var klar til å trekke seg tilbake ? men bestemte seg for å først skrive ned hvilke erfaringer hun hadde fra yrkeslivet. Da hun leste gjennom det hun hadde skrevet, innså hun at hun hadde skapt en markedsplan for drømmefirmaet sitt ? et firma som kunne gi kvinner ubegrensede muligheter til å få både finansiell og personlig suksess.

Mary Kay Ash satset derfor alle sparepengene sine, og startet dette drømmefirmaet. Drømmen var å inspirere og gi andre kvinner muligheten til å forandre livet sitt ? og til å vise nye kvinner hvordan de kunne gjøre det samme. Hun viste kvinner at man både kan leve opp til ens fulle potensial og få suksess ved å hjelpe og oppmuntre andre.VERDIGRUNNLAG

Den Gylne Regelen
Mary Kay Ash drev firmaet sitt og levde i henhold til ett enkelt, tidløst prinsipp: Gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg. Mary Kay Ash mente at denne regelen vil hjelpe deg med å alltid ta de rette avgjørelsene, både privat og i yrkeslivet.

Prioriteringer
Mary Kay Ash hadde også stor tiltro til det å organisere hverdagen i henhold til en spesiell prioriteringsrekkefølge. For henne kom Gud først, familien som nummer to og jobben som nummer tre. Hun mente at når man prioriterer ens eget velbefinnende, faller det andre automatisk på plass.

`Make me feel important´ 
Mary Kay Ash oppmuntret også alle Frittstående Hudpleiekonsulenter til å alltid være sjenerøse, støttende og oppmuntrende, og å gi andre ros for fremskrittene de gjør. Hun beskrev det som at alle har et usynlig skilt rundt halsen med ordene: ?Make me feel important" på, og at man derfor bør imøtekomme ethvert menneskes behov for oppmerksomhet og anerkjennelse. Alt arbeidet som Mary Kay Inc. og den frittstående salgsstyrken fremdeles gjør den dag i dag, er basert på de prinsippene og verdiene som lå Mary Kay Ash så varmt om hjertet.UTMERKELSER

Mary Kay Ash har mottatt et utall utmerkelser for sitt entrepenørskap, prinsippfaste lederskap og usvikelige tro på kvinners evner. Etterhvert som flere og flere får opp øynene for Mary Kays' visjonære lederskap for kvinner, fortsetter denne legendariske forretningslederens å få utmerkelser og premier.

2008: Med på listen ?100 Greatest Women of 100 Years" av organisasjonen YWCA Dallas

2004: Beskrives av Pearson Financial Times og Wharton School of Business som en av de 25 mest innflytelsesrike entrepenører de siste 25 årene.

2003: Stemmes frem av forretningshistorikere landet rundt som den mest suksessrike kvinnelige entrepenøren i USA's historie. Omtales som en av verdenshistoriens mest suksessrike kvinner i boken ?How to be Like Women of Influence?. Mary Kays kapittel handler om integritet.

2002: Utmerkelsen National Conference on Medical Care and Domestic Violence Community Service Award bytter navn til the Mary Kay Ash Award.

2000: Kåres til ?Most Outstanding Woman in Business in the 20th century? av Lifetime Television's tittere.

1999: Texas Woman of the Century. Innlemmet i National Business Hall of Fame. Får utmerkelsen "Business Leader of the 90?s" av organisasjonen Women Business Owners.

1996: Profileres i boken ?Forbes Greatest Business Stories of All Time?. Mary Kay er den eneste kvinnen blant 20 historiske forretningsledere som har forandret måten vi lever og gjør forretninger på gjennom tidene.

1992: Living Legend Award fra Direct Selling Education Foundation.

1985: Omtales som en av USA's mest innflytelsesrike kvinner av The World Almanac and Book of Facts.

1978: Mary Kay Ash mottar utmerkelsen "Horatio Alger Distinguished American Citizen Award". Denne utmerkelsen anses som en av de største utmerkelsene en amerikansk medborger kan få. Mary Kay er en av meget få kvinner som har mottatt denne utmerkelsen.

 

 

"YOU CAN DO IT"

IF I CAN, YOU CAN!


Ingen kommentarer


Legg igjen en kommentar


From Norway. Mary Kay - "Her drømmer man stort, og drømmer kan bli til virkelighet." FIND ME ON FACEBOOK: Marianne Brevik - Frittstående Hudpleiekonsulent - Mary Kay

Kategorier


hits