REAKSJONER ETTER VOKSING


Her skal jeg prøve å forklare dere på en forståeling måte, hva som skjer når man blir rød etter voksing.

 

Voksing gir en vevsskade på et mikroskopisk nivå. Denne skaden stimulerer forsvarsapparatet i huden, slik at huden blir reparert og hindrer bakterieinfeksjon. 

De synlige tegnene på denne prosessen varierer fra at man såvidt ser en rødfarge i området som er blitt vokset, til små blødninger fra de skadete follikklene(«hullet» i hudoverflaten som håret vokser ut av). 

Det kan bli blødninger etter dype terminalhår, der de befinner seg blandt annet i bikinilinjen og under armene.

---

Mastceller er skjøre celler som man finner i lærhuden over hele kroppen. Fibrene i lærhuden er av to slag: kollagene fibrer og elastiske fibrer som danner et vev. De kollagene fibrene gir huden styrke, og de elastiske fibrene gir huden elastisitet. Funksjonen deres er å oppdage skader på huden. Dersom det oppstår en skade, som når en napper ut hår ved voksing, brister mastcellene i vevet omkring og frigjør et kjemisk stoff som en kaller histamin.

(Histamin har to hovedfunksjoner. Den ene funksjonen er at stoffet får nerveendene til å sende impulser til hjernen. Kommer histamin i kontakt med noen få nerveender, registerer hjernene små stikk eller irritasjon. Dette er vanlig etter voksingen. Kommer histamin i kontakt med mange nerveender på engang, kan det kjennes ut som smerte).

 ---

I tillegg til rødfargen i huden, øker også temperaturen i området. Dersom en tilfører huden mer varme som et nytt lag voks eller en varmende behandling, som solarium, kan huden bli brannskadet. 

Skade i huden kan føre til at kroppen reagerer. I en liten periode øker huden produksjonen av keratiniserte celler. Dette vil si at man kan bli tørr og flassing kan oppstå i hudområdet noen dager etter behandlingen. Dersom de døde hudcellene får lov til å danne flere lag, kan de blokkere utgangen til follikklene. Dette kan igjen føre til at det blir inngrodde hår. Altså at de hårene som er på vei oppover og ut igjennom follokklene, snur vei og gror under huden. 

Når man vokser, fjerner man døde hudceller, og en kan risikere å få med underliggende levende celler. Det kan da bli skrubbsårlignende sår. 

 

Det er det som skjer når huden blir irritert etter voksing.

Er det noe du lurer på? Så er det bare å spørre, så skal jeg svare så godt jeg kan! 

 

`VIKTIG Å FORHØRE SEG MED EN ERFAREN FØR MAN VOKSER SEG SELV HJEMME, DA DET KAN OPPSTÅ HUDSKADER SOM KAN GJØRE VONDT. VIKTIG Å GJØR HUDEN KLAR TIL VOKSING, UTFØRE VOKSING RIKTIG OG HENSYNSFULT ETTER HVOR PÅ KROPPEN MAN SKAL VOKSE SEG, OG GJØRE EN ETTERBEHANDLING SOM KAN LINDRE HUDREAKSJONER !´

 

 

Bilder oppdateres... 


4 kommentarer


Interresant ! Det visste jeg faktisk ikke .,

Hermine: Morro å høre. Man blir aldri ferdig utlært. Nå lærte du noe nytt idag også :) (TOMMEL OPP)

  • Gerd Solhaug
  • - 08.10.2015 kl.23:11

Hei ,, I går var eg å tok voksing på øyenbryna,, og da eg vaknet opp i dag tidlig var eg flammete i andsikte og hovne øyner ,, Er allergisk mot kolofonium . Kan det vere kolofoium i voksen ?

Gerd Solhaug: Hei! Hårsfjerningvoks er produsert av forskjellige typer voks og harpiks. Harpiks kan inneholde det allergifremkallende stoffet kolofonium som finnes naturlig i harpiks. Voks til hårfjerning finnes både som kald og varm voks. Hvis du bruker varm voks, skal du være oppmerksom på risikoen for forbrenning. Viktig å lese/forhøre seg med bruksanvisningen og bivirkninger, da slike produkter kan gi allergiske reaksjoner. En hudpleier skal informere og forhøre seg om slikt. Men en person kan være uvitende om at man faktisk er allergisk mot stoffet før bruk. Da er det viktig å behandle på riktig måte deretter, etter man har fått en reaksjon :)

Beklager for sent svar! Interessant at du spurte! Mvh Marianne

Legg igjen en kommentar


From Norway. Mary Kay - "Her drømmer man stort, og drømmer kan bli til virkelighet." FIND ME ON FACEBOOK: Marianne Brevik - Frittstående Hudpleiekonsulent - Mary Kay

Kategorier


hits